ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικού Σχεδιασμού E.S.D.I. (Υποτροφία ΕΟΜΜΕΧ)
Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Μεταπτυχιακός τίτλος: D.E.A. Geographie de l’ amenagement
Πανεπιστήμιο Toulouse-le-Mirail. Μεταπτυχιακός τίτλος: D.E.A. Histoire et Civilisation
Αρχιτεκτονική Σχολή Τουλούζης. Πτυχίο Αρχιτεκτονικής

CUOMO BERNARD

Αρχιτεκτονική Σχολή Paris-Conflans. Πτυχίο Αρχιτεκτονικής
Αρχιτεκτονική Σχολή Τουλούζης


Νικηφορίδης Cuomo

Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Bernard Cuomo συνεργάζονται από το 1986. Η κοινή πορεία τους ξεκίνησε από την αρχιτεκτονική σχολή της Τουλούζης στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Το 1986 συμμετείχαν στον πρώτο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Στα σημαντικότερα έργα τους μέχρι σήμερα συγκαταλέγονται: Κτίριο κατοικιών στο Παρίσι 1992–1994, το Πολιτιστικό Κέντρο και Θέατρο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης 1997, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης 2006–2009, η Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης 2000–2014 και το Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη 2001–2009.

Το 2009 τους απονεμήθηκε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής για την πενταετία 2004-2008 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Το 2014 έλαβαν το βραβείο UIA -International Union of Architects- “friendly spaces accessible to all” για την Ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, το βραβείο Αρχιτεκτονικής Δημοσίου Ανοιχτού Χώρου – Τοπίου ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ 2014 και το βραβείο ΔΟΜΕΣ για το καλύτερο υλοποιημένο έργο των ετών 2010-2014.  Tο 2015 με το έργο της Νέας Παραλίας συγκαταλέγονται στους 40 φινιλίστ για το βραβείο “Mies van der Rohe 2015” και λαμβάνουν  το βραβείο “Archmarathon Awards 2015”. To 2016 τους απενεμήθη το βραβείο “Yan Ye Professional Award” στην κατηγορία του αστικού σχεδιασμού στο Nanjing  -Κίνα- και επελέγησαν από τoν σύνδεσμο AIAC -Associazione Italiana di Architettura e Critica-  και το περιοδικό Α10 να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο “IN practice” στα πλαίσια της “Fuoribiennale” στη Βενετία. Επίσης το 2016 αποσπούν το βραβείο “East Centric Award 2016” στην Triennale Αρχιτεκτονικής στο Βουκουρέστι.

Προηγήθηκαν άλλα βραβεία σε διεθνείς, πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως: το Α’ Βραβείο για το διαγωνισμό EUROPAN 2, το Α’ Βραβείο για τον ανασχεδιασμό του Μνημειακού Άξονα της Αριστοτέλους, το Α’ Βραβείο για την ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, το Α’ Βραβείο για την Ακαδημία Γραμμάτων και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, Έπαινος για το διαγωνισμό για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας “Rethink Athens”, το  A’ βραβείο για την Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης Μονεμβασιάς κ.ά.

Έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια.